Databrudd hos underleverandør

09.07.24

Kjære bruker av Uno-X' systemer,

 

Vi ønsker å informere om et nylig databrudd hos en av våre underleverandører. Databruddet førte til en sårbarhet for våre løsninger som benytter SMS-utsendelse, mer spesifikt engangskode til innlogging, varsling om status på tjenester og lignende.

 

Grunnet en bruddet hos vår SMS-leverandør, fikk uvedkommende tilgang til data som de ikke skulle hatt tilgang til i perioden 19. til 28. juni. Dataene er SMS-logger for utgående meldinger fra løsningen og omfatter følgende informasjon:

 

  • Mottakers mobiltelefonnummer
  • Meldingstekst
  • Tidspunkt for sending

 

Det er viktig å merke seg at denne informasjonen ikke inneholder sensitive data som kan gi uvedkommende tilgang til dine tjenester eller personlige opplysninger.

 

Sårbraheten hos vår underleverandør har blitt utbedret. Vi tar denne hendelsen meget alvorlig og jobber nå tett med vår underleverandør og Datatilsynet for å sikre at alle nødvendige tiltak blir gjennomført for å forhindre en lignende situasjon i fremtiden.

 

Vi ønsker å forsikre deg om at vi har full kontroll over situasjonen og at det ikke er noen fare for dine personlige data. Det er vårt ansvar å sikre dine data hos oss, et arbeid vi tar på alvor for at du skal ha tillit til våre systemer.

 

Vi beklager eventuelle bekymringer denne hendelsen kan ha forårsaket.

 

For eventuelle spørsmål eller behov for mer informasjon, vennligst kontakt vår kundestøtte.

 

 

Med vennlig hilsen,
Uno-X