Ill.: Asplan Viak

Uno-X Kjørbo - Vår første hydrogenstasjon

I Sandvika utenfor Oslo har vi satt opp vår første hydrogenstasjon. Her kan du få vite mer om stasjonen.

Hvordan betaler jeg?

Vi har utviklet en nettjeneste som er tilpasset mobiltelefoner: Uno-X Pay.
Ved å opprette en bruker og legge inn et betalingskort, kan du åpne dispenseren på stasjonen og fylle hydrogen - kvitteringen sendes automatisk på e-post.

Utforsk Uno-X Pay

Skal det virkelig produseres hydrogen fra solkraft i Kjørboparken, og er hydrogenet virkelig fornybart om dere bruker strøm fra nettet?

Ja, elektrolysøren vil være tilkoblet samme transformator som solcelleanlegget, og vil derfor kunne produsere direkte fra solcellepanelene, men også produsere fra nettet - når strømprisene er lave. Vi vil kjøpe strøm med opprinnelsesgaranti for å sikre at all strøm vi bruker, utenom den lokale solstrømmen, er fornybar.

Elektrolysøren installeres og settes i drift i løpet av våren 2017.

Hyundai_ix35_utsnitt.jpg
Hyundai ix35 FCEV

Side 3 har testet Hyundai ix35 hydrogenbil

Hvor mange biler kan Uno-X Kjørbo fylle i løpet av en dag?

Ca. 50 biler per dag. En hydrogenbil fyller i snitt tre til fire kilo per fylling, og forbruker ca. 0,5 kg per dag (tilsvarer fem mil kjøring). Stasjonen på Kjørbo vil derfor kunne dekke behovet til minst 400 biler.

mirai2.jpg
Toyota Mirai

Toyota Mirai stresstestet: Over et tonn hydrogen fylt og 100 000 km kjørt over 107 dager

Hvordan fyller jeg en hydrogenbil, og hva koster det?

Omtrent som en vanlig bil, bortsett fra at du slipper å holde i tankepistolen, men klipser den på en mottaker, og trykker på en knapp. Dette gjør at det ikke er mulig å "søle" hydrogen. Når fyllingen er ferdig, vil du få beskjed av stasjonen, og betalingen foregår via mobilbetaling, hvor du har forhåndsregistrert betalingsinformasjon.

Det koster ca. 9 kroner per hundre gram for hydrogen, som gir deg ca én mil rekkevidde. En typisk hydrogentank rommer fem til seks kg hydrogen, og full tank vil da koste i overkant av 400 kr.

Å fylle hydrogen er med andre ord både enkelt og rent.

Her finner du Uno-X Kjørbo

Når åpner stasjonen?

Tirsdag 22. november kl 12:00

Ill: Toyota og Hyundai

Hvilken bil passer deg?

Det lanseres flere hydrogenbiler i årene fremover.

De første hydrogenbilene ruller allerede på norske veier. Med et et større nettverk av stasjoner kan hydrogenbilen bli et reelt valg for mange. 

Med god plass og komfort, lang rekkevidde og kort fylletid, er bilene like praktisk i bruk som bensin- og dieselbiler. Hydrogenbiler er fritatt for engangsavgift, moms og bomavgift. I tillegg står de gratis på kommunale parkeringsplasser og kan kjøres i kollektivfeltet - til det er 50 000 hydrogenbiler på veiene.

Biler tilgjengelig i Norge

Biler tilgjengelig i Europa

Kommende biler og konsepter

Lurer du på noe?

Kontakt oss her