Svaneprisen 2022

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Uno-X sin satsning på mer miljøvennlig bilvask er et eksempel til etterlevelse.

Cathrine Pia Lund

Administrerende direktør i Miljømerking Norge

- Uno-X sin satsning på mer miljøvennlig bilvask er et eksempel til etterlevelse. En svanemerket bilvaskehall bruker betydelig mindre vann, fanger opp farlige kjemikalier og renser vannet slik at det kan brukes vask etter vask. Dette er sirkulær økonomi i praksis, gir en enorm miljøprestasjon, og Uno-X gjør det enkelt for forbrukere å ta gode miljøvalg, sier administrerende direktør i Miljømerking Norge, Cathrine Pia Lund.

Per i dag tilbys det over 40 000 svanemerkede varer og tjenester i det nordiske markedet.

Sammen med satsingen vår på lynlading av elbiler, så er Svanemerket bilvask et viktig grep for en bærekraftig omstilling av vår virksomhet.

Ole Robert Reitan

CEO i Reitan Retail

Uno-X Mobility er en del av Reitan Retail og Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, ser et betydelig potensial for Svanemerket bilvask i Norge.


- Sammen med satsingen vår på lynlading av elbiler, så er Svanemerket bilvask et viktig grep for en bærekraftig omstilling av vår virksomhet. Svanemerking er et kvalitetsstempel, og potensialet er stort, sier Reitan.
Bare 44 av om lag 1000 bilvaskehaller i Norge er Svanemerkede. 37 av de eies og drives av Uno-X.

Bare 44 av om lag 1000 bilvaskehaller i Norge er Svanemerkede. 37 av de eies og drives av Uno-X. 

- Kundene våre har tatt svært godt imot vårt konsept. Nå skal vi så raskt som mulig etablere 100 svanemerkede vaskehaller i Norge i første omgang. Vaskehallene bygges ved fabrikken vår i Hammel i Danmark. Det gjør det enklere og mer effektivt å bygge, samtidig som vi har god oversikt over vår påvirkning på samfunn og miljø i hele verdikjeden, sier han. 

Kundene våre har tatt svært godt imot vårt konsept. Nå skal vi så raskt som mulig etablere 100 svanemerkede vaskehaller i Norge i første omgang.

Jens Haugland

Leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge

Fakta om svanemerking:

I en Svanemerket bilvaskehall benyttes kun miljømerkede vaskemidler som er skånsomme mot helse og miljø. Avløpsvannet er om lag 90 prosent bedre renset for olje og tungmetaller, noe som reduserer faren for at farlig utslipp lekker ut i miljøet. Vannforbruket er dessuten redusert fra ca 400 liter drikkevann per bil, til 90 liter, noe som oppnås ved å rense og gjenbruke mesteparten av vannet, uten at det går ut over kvaliteten på vaskeprosessen.

 

Hva betyr det at noe er Svanemerket?

 

Om Uno-X Mobility

Uno-X Mobility er et av fire forretningsområder i Reitan Retail ved siden av REMA 1000 Norge, REMA 1000 Danmark og Reitan Convenience. Uno-X Mobility sin misjon er å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet. Fra over 800 utsalgssteder tilbyr selskapet lynlading, Svanemerket bilvask og drivstoff til kunder over hele Norge og Danmark. Uno-X Mobility har også en sterk lidenskap for sykling som en viktig løsning for mer bærekraftig mobilitet.

 

Kontaktpersoner og bilder

Se pressemeldingen på ntb.no