Tour de France 
29.06 - 21.07

Etappene

Lagene

TV 2 sendeplan

Tar Uno-X Mobility en etappeseier i år?

 

Laget har levert en rekke sterke resultater så langt denne sesongen og Magnus Cort sin nylige etappeseier i Critérium du Dauphiné (omtalt som mini-Tour de France) var en sterk prestasjon. Dette var lagets første World Tour-seier og det å få kjøre med den gule ledertrøya i rittet gav det hele en ekstra dimensjon.

 

Når vi retter fokus mot årets store høydepunkt, Tour de France, er det med et sterkt lag med stor selvtillit.

 

– Laget ble godt lagt merke til under fjorårets Tour de France, og leverte hele 11 topp ti-plasseringer. Vi har nå satt sammen et lag som vi mener kan ta et nytt steg opp fra fjoråret, sier General Manager i Uno-X Mobility Cycling, Thor Hushovd.

Laget ble godt lagt merke til under fjorårets Tour de France...

Thor Hushovd

General Manager i Uno-X Mobility Cycling

Bli kjent med rytterne

Vi presenterer rytterne fortløpende frem til rittstart

Spurtpris på lading under hele Tour de France

Lad på alle Uno-X ladere for kun 3 kr/kWt

Flere kvalifiserte ryttere

En rekke ryttere har vist stor kjørestyrke og levert gode resultater denne sesongen. Laget har også befestet sin posisjon som det tredje beste Pro Team i verden. Noen ryttere har vært selvskrevne en god stund, mens andre har kjørt seg inn på laget i løpet av de siste ukene.

 

– Fokuset i laguttaket har vært å finne en god kombinasjon av opptrekksferdigheter, klatreferdigheter og generell kjørestyrke. Rytterne vi har tatt ut kompletterer hverandre på en veldig god måte, og jeg er trygg på at vi skal sette vårt tydelige preg på flere etapper gjennom rittet, sier Hushovd.

 

Alexander Kristoff leverer igjen en rekke seiere, og nærmer seg sin proffseier nummer hundre i karrieren. Han beviser gjennom overbevisende kjøring at han fortsatt er å regne med.

 

– Vi skal fortsette å bygge laget rundt de største norske og danske profilene, og det er derfor gledelig at vi i år har med både Magnus Cort og Alexander Kristoff på årets lag, sier Hushovd.

Alexander Kristoff

Magnus Cort

Ryttere i storform

Blant de mer selvskrevne rytterne finner vi Jonas Abrahamsen. Han har tatt nye store steg denne sesongen, og seieren i Brussels Cycling Classic i starten av juni var for en oppvisning å regne.

 

Søren Wærenskjold imponerte igjen i Paris-Roubaix i april, og har siden da vist stadig stigende formutvikling. Sammenlagtseieren i Baloise Belgium Tour i helgen er et meget godt bevis på det.

Jonas Abrahamsen

Søren Wærenskjold

Svanemerket Bilvask fra Uno-X

Skader har skapt usikkerhet

Lagets ener i fjellene under fjorårets ritt, Tobias Halland Johannessen, har hatt en utfordrende inngang til årets Tour. Drøbak-gutten veltet stygt i innledningen av sesongen, og måtte tilbringe mange uker i alternativ trening. Han gjorde et sterkt comeback i La Flèche Wallonne og Liège–Bastogne–Liège, men en ny velt i sistnevnte ritt skapte nye skadeutfordringer. Halland Johannessen er igjen tilbake i god form og en rytter som kan hevde seg spesielt i siste del av Tour de France.

 

Unggutten Johannes Kulset (20) er blant de aller største klatretalentene Norge har sett. Kulset leverer imponerende verdier, og til tross for sin unge alder har han vært en av lagets aller beste klatrere over tid. Under lagets høydesamling i Sierra Nevada veltet Røa-gutten stygt, og med det så det mørkt ut med tanke på å rekke å komme tilbake til årets store høydepunkt. Kulset har imidlertid på imponerende vis kjempet seg tilbake, og er en rytter vi gleder oss til å følge på årets fjelletapper.

Tobias Halland Johannessen

Johannes Kulset

Stor kjørestyrke og erfaring kompletterer laget

Rasmus Fossum Tiller har gjennom vårsesongen igjen vist seg som en av lagets sterkeste ryttere. Tiller vil utgjøre en viktig rolle i opptrekk på de flate etappene samtidig som det er etapper som kan passe han godt selv også. Den niende etappen med 14 grussektorer er et eksempel på dette.

 

Odd Christian Eiking kom til Uno-X Mobility på overtid foran denne sesongen. Med sin mangeårige erfaring som proffrytter og gode klatreegenskaper blir han en viktig bidragsyter for laget.

 

Tre reserver er tatt ut i tillegg til de nevnte rytterne. Reservene er satt opp i uprioritert rekkefølge og vil bli vurdert opp imot rytter som skal erstattes.

Rasmus Fossum Tiller

Odd Christian Eiking